Dr Tatjana Bojović

Dr Tatjana Bojović se više bavi konkretno ginekologijom. Bilo da su to problemi mladih koji im se uvek čine teško rešivim, ili pak problemi nas drugih, više ne baš tako mladih.

Jako je važno odgovoriti na pitanja koja mogu praviti nedoumice: kada stupiti u prvi odnos? – sta koristiti za kontracepciju? – šta je to “ranica” na grlicu materice? – kako nastaje? – kako se leči? – kondilomi, ciste, trudnoća….?! Da li je to opasno?!

In Ordinacija  

38 Responses to Dr Tatjana Bojović

 1. Poštovani, možete li da mi kažete kolika je cena ginekološkog pregleda? Hvala unapred! Pozdrav

  • Draga Tamara,

   Svakako da možemo. Cena ginekološkog pregleda je 2400.00 dinara. Ukoliko budete zakazivali, savetujemo Vas da zakažete kod dr Tatjane Bojović.

   Srdačan pozdrav,

   Bojović Dr Đorđe

 2. Poštovana Tatjana,

  Moj suprug i ja imamo 26 i 27 godina, i već dve godine nemamo uspeha u dobijanju potomstva.

  Već sam se obraćala Vašem suprugu radi tumačenja spermograma mog supruga. Kada je on u pitanju, rezultati su sjajni, a doktor je savetovao samo uzimanje C i E vitamina. Na tome smo neizmerno zahvalni. No, ja sam želela da se sa vama konsultujem kada su u pitanju moje šanse za roditeljstvo i da vas zamolim za savet kako ih poboljšati.

  Na redovnoj kontroli ginekološkinja je rekla da sve izgleda dobro. I tako je u prethodnih 9 godina. Od ostalih zdravstvenih problema, imala sam česte urinarne infekcije ešerihijom koje sam uspešno lečila i one se više ne vraćaju u poslednje dve godine. Takođe sam uradila kompletam sistematski pregled UZ abdomena, dojki, pregled interniste, kompletnu krvnu sliku, urinokulturu, sve je u referentnim vrednostima.

  VS je II grupa
  PAPA II grupa
  Uradila sam briseve na Ureaplazmu, Mikoplazmu i Hlamidiju i sve je negativno.
  Uz ove rezultate stoji napomena DIF C: TRACHOMATIS: VELIKI BROJ PMN LEUKOCITA
  Cervikalni bris je pokazao da gljive iz roda Candida nisu izolovane.

  Takođe, doktorka uvek ustanovi ranicu na grliću materice za koju kaže da apsolutno nema razloga za brigu i da je to sasvim normalno. Ako je potrebno slikaću i taj nalaz i poslati.

  Tražila je da uradim OGTT i hormone. Rezultate vam šaljem u prilogu.

  I samo još jedna napomena. Primetila sam da se bolje osećam kada izbacim gluten iz ishrane, da mi je koža čistija i da bolje spavam, nisam se podvrgla nikakvim analizama, odlučila sam da u svoju ishranu uključim heljdu, proso, kinou i da se moja ishrana više bazira na proteinima nego na UH, nadam se da to može samo pozitivno da utiče na začeće?

  Šta je sledeće od analiza što treba da uradim, s obzirom na to da već dve godine ne ostajem u drugom stanju?

  Rado bismo došli na konsultacije kod vas ukoliko smatrate da je neophodno.

  Izvinjavam se na oduzetom vremenu.

  Unapred hvala.

  Hormoni
  Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda

  S TSH ultra 1.59 mikrolU/ml 0.270-4.20 ECLIA
  1.trimestar 0.33-4.59
  2.trimestar 0.35-4.10
  3.trimestar 0.21-3.15

  S Free T4 17.1 pmol/l 1 2-22 ECLIA
  1.trimestar 12.05-19.6
  2.trimestar 9.63-17.0
  3.trimestar 8.39-15.6

  S FSH 8.67 mlU/mL folikularna faza 3.5-12.5
  ovulaciona faza 4.7-21.5
  lutealna faza 1.7-7.7
  menopauza 25.8-134.8

  S LH 11.37 mlU/mL folikularna faza 2.4-12.6 ECLIA
  ovulaciona faza 14.0-95.6
  lutealna faza 1.0-11.4
  menopauza 7.7-58.5

  S Estradiol 37.7 pg/ml folikularna faza 12.4-233
  ovulaciona faza 41.0-398
  lutealna faza 22.3-341
  menopauza <5-138
  1.trimestar 154-3243 ECLIA

  Estradiol (pmol/l) 138 pmol/l folikularna faza 45.4-854
  ovulaciona faza 151-1461
  lutealna faza 81.9-1251
  menopauza 50 godina 0.101-1.42

  S Prolaktin 462.8 ulU/mL 102-496 ECLIA

  S Insulin 11.37 mikrolU/ml 2.60-24.90 ECLIA

  S Insulin 30 min 69.24 ECLIA
  Insulin 60 min 63.3
  S Insulin 120 min 36.1 ECLIA

  Test optereüenja šeüerom
  Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda
  S OGTT, glukoza 0 min 5.6 mmol/L 4.11-5.89 Enzimska
  S OGTT, glukoza 30 min 8.2 mmol/L Enzimska
  S OGTT, glukoza 60 min 8.1 mmol/L Enzimska
  S OGTT glukoza 120 min 4.8 mmol/L Enzimska

  Napomene
  OGTT-test uradjen sa 75 g glukoze 3. dan ciklusa

  Na imejl sam vam već pisala, nadam se da ćete ovde videti poruku, jer ja još nisam otišla kod endokrinologa, i u panici sam.

  Unapred hvala,

  Srdačan pozdrav,

 3. Pozdrav! Sad sam procitala jedan clanak u Blic-Zeni o primeni lasera CO2 piksel ili Alma laser koji je zahvaljujući svojim performansama kao što su robotika femi lift, femi tight, skener i laserski nož omogućio da u oblasti ginekologije pružimo našim pacijentkinjama značajno više u odnosu na ono što smo do sada mogli da ponudimo. Koji pomaze kod oslabljenosti vaginalnih zidova posle porođaja ili u menopauzi, spadovi prvog i drugog stepena, stres urinarna inkontinencija koja se javlja pri naporu, smehu, kašlju, tokom seksualnog odnosa, problem sa atrofijom vagine, bilo u reproduktivnom periodu zbog hormona, bilo u menopauzi zbog fizioloških promena.. Vecinu ovih problema imam i ja. Da li radite nesto ovako?

  • Draga Tanja,

   Na žalost ni dr Tanja ni ja ne radimo to. Pokušaću da se raspitam koji doktor u Beogradu se time bavi, pa ću Vam javiti kontakte.

   Srdačno Vas pozdravljam,

   Bojović Dr Đorđe

 4. Postovana, pre par godina imala sam spontani (abortus), nulta negativna sam i nisam primila zastitnu inekciju. Zanima me postoji li mogucnost da su se razvila antitela i moze li to da se proveri pre trudnoce…

  • Draga Sanela, još nije kasno. Potrebno je da 72 sata od prekida primite zaštitu (Rhogam).

 5. Poštovani,
  Zbog problema sa ovulacijom jer je od sredine aprila nisam imala,uradila sam proveru hormona prolaktina i progesterona na 21 dan ciklusa.Prolaktin 354.48 referentne vrednosti 108.78-557.13 i pregesteron 11.80 referentne vrednosti u f.f 0.32-0.95.Poslednji ciklus mi je bio 1 juna.Ciklusi mi traju 3-4 dana.Radila sam HSG koji je pokazao da mi je desni jajovod prohodan,a levi delimično.
  Nalazi briseva su uredni.Pokušavam da ostanem trudna,ali bezuspešno.Imam 40 godina i prirodnim putem verovatno neću moći.
  Molim Vas za mišljenje u vezi hormonskog statusa i da li je potrebno da uradim još nešto od nalaza.

 6. Poštovani,
  Volela bih da mi se uradi kompletan ginekološki pregled, brisevi – vag.sekret ,PAPA, ultrazvuk. Koja je cena ovakvog pregleda?

  • Draga Goco,

   Verovatno nije potrebno sve ovo što ste naveli da se uradi. Najbolje ćemo znati nakon pregleda. Cene usluga mogu taksativno da navedem, ali ukoliko se radi više usluga obavezno se neke i ne naplate.

   Bojović dr Djordje

 7. Postovani,

  Intersuje me da li vrsite kolposkopiju i koja je cena takvog pregleda?

  Hvala unapred na brzom odgovoru.

  Pozdrav,
  Sanja

  • Draga Sanja,

   Svakako da se radi. Dr Tatjana radi kolposkopiju i cena usluge je 2300 dinara.

   Bojović dr Djordje

 8. Postovani,mnogo sam razocarana i uplasena vec 7dana sam imala bolove u donjem delu stomaka ledjima i u nogama,bila sam u dezurnoj ambulanti tamo su na ultra zvuku videli da imam dve ciste na levom jajniku a da trudnoce nema inace vec tri meseca imam neredovnu menstruaciju.U junu je men,bila 12 i zatim opet 30juna znaci dvaput u mesecu zatim u julu sam imala 12 i sada jos uvek nista cekam da dobijem;inace smo suprug i ja zeleli trudnocu,zelela bih znati dali je moguce da doktorka nije mogla utvrditi trudnocu jer je rano i dali je moguce da su te ciste trudnoca.Inace sam majke troje dece i imam 25godina.Izvinite bila sam duga ali me bas zanima dali je moguca trudnoca ili ne.Unapred zahvalna.

  • Draga Šeherezada,

   Što se trudnoće tiče, jako je mala šansa da doktorka nije videla na ultrazvuku. Savetujem da za svaki slučaj, da bi bili sigurni uradite dokazivanje trudnoće iz krvi.
   Meni sve to što ste naveli više deluje da je došlo do problema sa Vašim hormonskim statusom. Najbolji način da se pobedi problem i da se normalizuje menstruacija i izbegne stvaranje cita da se kompletno endokrinološki ispitate i da se nakon toga ordinira adekvatna terapija.

   Srdačan pozdrav,

   Bojović Dr Đorđe

 9. Postovani doktore, moj Amh je 0,24 sa strane u tabeli referentne vrednosti su
  smanjena plodnost 0,308-2,199ng/ml. Imam 34 god, nemamo dece jos uvek. Koliko je situacija gadna? Kakve su sanse da ostvarimo trudnocu prirodnim putem ako je muzu dobar spermogram?

  • Draga Ivana,

   Vrednost AMH nije sjajna, ali ne zavisi samo od toga šansa da dobijete potomstvo prirodnim putem ili uz pomoć asistirene reprodukcije. Potrebno je da se kompletno ispitate, a to podrazumeva ispitivanje infekcije, ovulacije i prohodnosti Vaših jajovoda.
   Postoji način kako bi se promenom načina života i ishrene povećale šanse za ostvarenje trudnoće.

   Srdačan pozdrav,

   Bojović dr Djordje

 10. Hvala Vam unapred na odgovoru.
  Sa mužem sam na moru i često pijem lekove protiv alergije xyzel.
  Primećujem da mi kasni ciklus i iskreno se nadam svojoj prvoj trudnoći, pa me interesuje da li sme da se koristi ovaj lek u trudnoci?
  Ovde smo još 17 dana tako da drugačije ne mogu da saznam, pa Vas zato, od sveg srca molim za brz odgovor.
  Unapred zahvalna ;-)

  • Ne smeta za trudnoću. Test trebate da uradite prvi dan kašnjenja menstruačije, zbog eventualne dodatne terapije.

 11. Postovani,
  decko I ja smo vise puta pokusavali da imamo “prvi seksualni odnos” ,iako smo to pokusavali bezbroj puta. Svaki put sam ja imala jake bolove. Da li pomocu lubrikanta moze da bude manje bolnije (ugodnije) I da li imate bilo kakav savet, jer svaki nas pokusaj se zavrsavao neslavno. (I meni I njemu je prvi put, iako imamo 20 godina) Hvala Vam unapred na odgovoru. Srdacan pozdrav

  • Draga Nina,

   Javite se u ordinaciju telefonom da Vam detaljno odgovorim i dam savet !

   Bojovic Dr Djordje

 12. Trudnica sam 22 nedelja treba da radim cervikalni i vaginalni bris..stavljam utrogestan 3×1 da li ce da smeta brisevima?ili treba da ga ne stavljam par dana? Hvala

  • Draga Renata,

   Ne prekidate sa vagitorijama. Slobodno nastavite iako radite cervikalni i vaginalni bris.

   Bojović dr Đorđe

 13. Postovani,
  muz i ja 6 meseci pokusavamo da ostanem u drugom stanju ali nam jos uvek ne uspeva.
  Pocela sam sa proverom, jedna od njih je i provera hormona. Molim Vas za misljenje i da li je po Vama potrebno da se uradi jos nesto od hormona. Nalazi kolposkopije i Pape su dobri.

  Estradiol 39,3 pg/mL
  Estradiol 144,2 mIU/mL
  FSH 6,0 mIU/mL
  LH 6,0 mIU/mL
  Prolactin 636 mIU/mL
  Progesteron 1,49 nmol/L
  Progesteron 0,47 ng/mL

  s-TSH (ultarasenzitivni) 2,520 uIU/mL
  FT4 13,00 pmol/L
  TG-ANTITELA <20 IU/mL
  anti TPO (anti MC-ab) < 10 IU/mL

  Pozdrav,
  Tamara

  • Draga Tamara,

   Ukoliko Vam je ciklus redovan na 28 dana, predložio bi da 21. i 24. dana uradite nivo Progesterona iz seruma. Takođe bi bilo dobro da uradite profil Prolaktina bilo kojeg dana ciklusa i AMH ( Anti Milerian Hormon) 3. dana ciklusa. Ukoliko ste iz Beograda, predlažem da sve to uradite u LAboratoriji Konzilijum.

   Srdačan pozdrav,

   Bojović Dr Đorđe

 14. Postovana dr,
  Ja sam jedan neresiv slucaj. Moj problem je neprestalno peckanje I iritacija vulve vec godinu dana.

  Na cer.i vag. brisevima je uvek izolovan Enterococcus spp bez kandide. Hlamidija, miko I ureaplazma negativni, herpes virus negativan, kolposkopija I papa uredan, urinokultura sterilna, UZ materice I jajnika uredan, manuelni I vizuelni pregled uredan, ustanovljeno je blago ispadanje zadnjeg zida vagine pri kasljanju na pregledu, hormoni radjeni 3dana ciklusa u redu. 39 godina, dva prirodna porodjaja, bez abortusa, pre 13 god uklonjeni kondilomi. Mikrobiolog koja je pregledala direktan preparat kaze da ne vidi nista neuobicajeno u vag sekretu.

  Obisla sam 4 ginekologa I 1 dermatovenerologa. Ginekolozi tvrde da je sve u redu da je enterokokus uobicajen kod zena I da ne daje takve simptome, a sta ih daje ne znaju. Sekret je beo i sluzav tokom celog meseca I kada dospe na sluzokozu usmina veoma pece. Prepisivali su mi prema antibiogramima vise puta amoksiklav, ciprocinal, vaginalete fabricke I pravljene sa nistatinom I antibiotikom, koji su mi unistili crevnu I vaginalnu floru, a nisu ubili enterokokus I otklonili peckanje. Koristila sam vise meseci vaginalne laktobacile da povratim floru. Dermatovenerolog je probao sa steroidnim kremama ali bez uspeha. Mene i dalje pece vulva.

  Pokusala sam sa bapskim lekovima: beli luk kao tampon I ispiranje cajem od hrastove kore. Beli luk (prepolovljen) me ne pece kad je unutra, cak ni na sluzokozi vulve ali sekret I dalje postoji. Vaginalete kantariona mi smetaju.

  Ja sam ubedjena da je problem taj beli sluzavi sekret koji curi iz cerviksa, a ne sluzokoza vulve.
  Da li enterokokus izaziva ovakvo peckanje?
  Da li postoji jos neki mikroorganizam koji se ne vidi na brisevima?
  Da li nekako moze da se uzme bris materice, mozda se u njoj nesto “naselilo” a ne prikazuje se u cervikalnom i vaginalnom brisu.

  Imate li kakav savet.
  Hvala na citanju ovog dugog posta
  Maja Stanic

  • Draga Majo,
   Verovatno ste pomislili da sam, Vas mail procitala i vrlo brzo odustala od odgovora?
   Ali, ne! Nije u tome problem. Problem je u mom snalazenju sa novim tehnologijama!
   Dakle u poredjenju sa mojim, na pocetku dvedeset i prvog veka, vas problem je mizeran…
   I sada bi bilo savrseno da Vam u par reci kazem o cemu se radi.
   Zivot bi bio bajka!
   Dakle, malo se salim, ali se na ovaj, malo neuobicajen nacin izvinjavam za moje, visednevno zakasnjenje sa odgovorom.
   Dakle, bilo bi lepo da Vam pomognem, ovako, uz pomoc “savremenih tehnologija”, ali je to, iskreno, malo verovatno.
   Predlazem da mi donesete sve dosadasnje rezultate i kako god, ali bih morala da Vas pregledam. Ponavljati briseve necu. To Vam obecavam. Ili, ako ih ponovim, bice to na moj racun.
   Papa bris cu mozda i ponoviti, ali samo zbog moje predstave i suda.
   Ipak, verujem, da ste, logocan i resiv “slucaj” .
   Srdacan pozdrav od Tanje B.

   • Postovana dr Tanja.
    Ja sam u 23 nedelji trudnoce, prva trudnoca. pronasli su mi u urinokulturi bakterije pseudomonas aeruginosa 500000 CFU/ml i proteus mirabilis 100000 CFU/ml. A u vaginalnom brisu takodje pseudomonas aeruginosa (masa). Alergicna sam na penicilin, a antbiogram je radjen na nekoliko leka koji se ne daju u trudnoci.Lekar mi je rekao da pijem dosta tecnosti i to je sve. Zanima me koliko su obe bakterije opasne,da li mogu da ugroze bebu?
    Hvala unapred.
    Sa postovanjem.

    • Draga Gordana,

     Svaka bakterija može da bude patogena i da naudi bebi i Vašoj trudnoći. Važno je razmotriti Vaše imunološko stanje i simptome. Mislim da je ovo stvar lekara koji vodi Vašu trudnoću i nadam se da on to najbolje zna.

     Srdačan pozdrav od Dr Tanje Bojović

 15. Da li mi mozete reci koje su sanse posle vanmatericne trudnoce, da mi se opet to desi

  • Draga Nataša,

   Žao mi je da čujem kroz šta ste sve prošli do sada. Neke stvari koje su Vam se desile definitivno jesu nesrećan slučaj, ali neke su možda i mogle da se spreče u nastajanju. Što se tiče vanmaterične trudnoće, niste mi napisali da li je jajovod sa te strane gde se odigrala odstranjen ili je sačuvan. Ukoliko je sačuvan, definitivno imate povećan rizik na istom jajovodu da dođe do vanmaterične trudnoće. Ukoliko je izvađen, onda je stanje suprotog jajovoda, koji je preostao krucijalno u smislu da li imate rizik od nastanke nove vanmaterične trudnoće, ovoga puta sa suprotne strane.

   Nadam se da sam Vam odgovorio na pitanje.

   Srdačan pozdrav,

   Bojović Dr Đorđe

   Budite slobodni da se javite telefonom i ako bude potrebe dođete na konsultaciju.

   • Hvala Vam puno na odgovoru, odstranjen mi je levi jajovod i imala sam cistu na desnom, rekli su mi da je sve proslo kako treba i da mogu odmah da ostanem trudna.. mada sam jako uplasena.

 16. Samo mala poruka za dr.Tanju i dr.Djorda: predivni ste doktori i ljudi, nadam se da ste toga svesni. Mnogo vam hvala za sve, vidimo se i na dalje… :)

 17. Sve pohvale dr Tanji,prezadovoljni smo ,kao i svi nasi prijatelji koji su Vas posetili.

 18. Draga Jelena,

  Ukoliko Već do sada niste stupili u kontakt sa Dr Tanjom, dobićete odgovor na Vaš mail.

  Srdačan pozdrav,

  Bojović Dr Đorđe

 19. Draga Dragana,

  Nadam se da ste nalaz PAPA do sada dobili. NA žalost zbog puno obaveza, ne stiženo da redovno pratimo i odgovaramo na pitanja. Najbrži put je da nam se obratite puyem maila ordinacija.bojovic@gmail.com

  Srdačan pozdrav,

  Bojović Dr Đorđe

 20. Postovani,da li je moguce sprematozoide preneti rukovanjem.Naime pre nekoliko dana sam se pozdravila sa osobom koja je imala spermu po rukama,nakon par minuta sam isla u toalet(nisam oprala ruke) obrisala se toalet papirom.Bojim se da sam na taj nacin na rolnu prenela neki spermatozoid.Opet sam nakon par minuta koristila toalet papir,jer imam ucestalo mokrenje.Molim Vas za odgovor,u panici sam.Iako kada realno razmisljam,shvatam da oni ne mogu skakati sa jedne na drugu ruku.

  Sa postovanjem
  Minja R.

  • Draga Minja,

   Budite bez brige. Znam da kasnimo sa odgovorom ali tek sada smo bili u prilici da VAm odovorimo.

   Bojović Dr Đorđe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Adresa:

Mesto: Beograd Adresa: Zorana Đinđića 62 Telefon: 011/311-5615, 313-0063 Radno vreme:pon-pet 11:30-19:30 Subotom i nedeljom ordinacija ne radi.

Kalendar

September 2012
M T W T F S S
    Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Nedavne poruke